Blog banner

Blog

14. 12. 2021.

Zimske čarolije Beograda


U decembru mnogo toga ne stižemo, jer pokušavamo sve da stignemo. To je onaj mesec u godini kada se trudimo da više vremena provedemo sa porodicom i prijateljima, da završimo započete poslove, kupimo poklone i zapravo svedemo račune. Nepogrešivo verujemo u magiju Nove godine, u promene koje ona donosi i odluke koje pravimo – za nove početke.

Moć novogodišnjih praznika prati optimizam, entuzijazam i polet za novim poduhvatima. To je dodatno potpomognuto čarolijom na ulicama Beograda. Sneg koji nas je obradovao ovog vikenda se polako topi ali upotpunjuje doživljaj.

 

Ove godine se održava Beogradska zima na nekoliko lokacija u gradu. Manifestacija traje do poslednjeg dana januara, i ispraćena je bogatim kulturno-umetničkim i zabavnim programom.

Fokus je kao i svake godine najviše na deci, pa do 30. decembra odvedite svoje mališane na Trg bajki, na platou ispred Teatra Vuk, ispred zgrade opštine Zvezdara. Na repertoaru su srpske narodne bajke, opere za decu, lutkarske predstave i koncerti.

 

Novogodišnji dečiji karavan je krenuo 13. decembra i trajaće sve do 21. januara. U okviru ovog dela manifestacije, karavan će obići sve beogradske opštine. U muzičkom delu karavana nastupaće poznata lica praćena školskim horovima iz opština u kojima se program održava.

 

Prvog dana Nove godine tradicionalno se organizuje Ulica otvorenog srca u više beogradskih opština. Zabava i šetnja kroz grad posle najluđe noći je tradicija koju naši sugrađani ne propuštaju. Duh Beograda je sveprisutan tokom ove manifestacije – onaj duh koji poziva na zajedništvo i ljubav.

 

Beogradska filharmonija ove godine organizuje Muzički bazar – 24. i 25. decembra od 20h. Različiti stilovi muzike će vas povesti na put oko sveta svojim notama. Vesele note i praznično raspoloženje će dodatno upotpuniti gostovanje svetskog virtuoza na klarinetu Kari Krikua, koji svojim tempom uvek podigne publiku na noge.

 

Zagrevanje za doček počinje u sredu 29.12. na Trgu Nikole Pašića na manifestaciji Belgrade Rocks. Od 17h nastupaju Urban & 4, Električni orgazam, Straight Mickey and the Boyz, Kanda, Kodža i Nebojša i Zoster. U četvrtak, 30. decembra od 17h vas dočekuju Bjesovi, Paraf, Obojeni program, Artan Lili i Let 3. Ništa ne ide tako dobro uz prazničnu atmosferu Beograda, kao što ide rok muzika.

 

U najluđoj noći na dve lokacije se održavaju koncerti – ispred Skupštine i na Sava promenadi. Doček na reci je naš izbor, pa ćemo uz muziku Gorana Bregovića zakoračiti u 2022.

 

Čeka vas nezaboravni provod, jer nema bolje žurke od one na ulicama Beograda. Zapravo, gde god da se odlučite da dočekate Novu godinu, ne možete da pogrešite – kafane, restorani, kafići, klubovi ili ulica. Birate po svom ukusu, ali provod je zagarantovan.