Blog banner

Blog

26. 11. 2021.

5 najvećih kruzera na svetu

Dok čekamo narednu letnju sezonu, tople dane i sunce, svi mi pomalo sanjamo, bukvalno i figurativno, odlazak na krstarenje. Destinacije su uglavnom egzotične – Karipsko more, Mediteran, Aljaska, Kina i slično.

Kruzeri su se umnožili tokom poslednjih par decenija i takođe postali impozantna plovila. Današnji najveći brodovi su skoro tri puta veći od prvog modernog kruzera „Sovereign of the Seas“ iz 1988. Predstavljamo vam 5 najvećih kruzera na svetu koji pokrivaju ove destinacije.

 

1. Symphony of the Seas (Royal Caribbean International)

 

Ko zna koji po redu naslednik prvog modernog kruzera, danas je najveći turistički brod na svetu. Ovaj brod je težak skoro 228 tona, dugačak 362 metra i visok 47 metara. Izgrađen je 2018. godine i može da pruži nezaboravno putovanje po Karipskom moru za 5400 putnika.

Smatra se vrhunskom porodičnom destinacijom za odmor. Sadržaja na brodu ima na pretek i za sve uzraste – laser tag, akva park sa najvišim toboganom na svetu – adekvatno nazvan Ultimate Abyss (Ultimativni ambis) jer je visok preko 30 metara, muzika, sport i vrhunska hrana. Za one koji bi da probaju surfovanje, na raspolaganju im je simulator FlowRider.

 

2. Harmony of the Seas (Royal Caribbean International)

 

Iz iste kompanije je potekao i drugi najveći kruzer iz 2016. godine. Dimenzije i zapremina se ne razlikuje od njegovog naslednika, ali ovaj div ide čak do Mediterana.

Kao i druga plovila ove kompanije, Harmony nudi raznovrstan program za sve generacije – spa centre, fitnes, šetnje po palubi uz odgovarajući program, simulaciju Central Parka iz Njujorka i mnogo više od toga.

 

3. Mardi Gras (Carnival Cruise Line)

 

Mardi Gras se prvi put otisnuo na putovanje 2021. godine. Može da primi 5200 putnika. Opremljen je najnovijom tehnologijom za borbu protiv pandemije koja je zadesila svet.

Zaplovite oko Bahama, duž obale Meksika i doživite Karibe na najbolji mogući način. U međuvremenu provozajte se prvim rolerkosterom koji se doslovno nalazi na moru ili učestvujte u kvizu „Family Feud“. Spa centar, barovi i akva park, kao i fitnes i joga studio su standardni za ovaj vid putovanja, ali dobijaju novu dimenziju kada ste zapravo otisnuti na pučini.

 

4. Iona (P&O Cruises)

 

Severna Evropa i Kanarska ostrva se najbolje dožive kada ste na kruzeru. Iona može da ugosti 5200 ljudi. Ukoliko Meksiko i Istočna obala deluju predaleko, a opet poželite nešto drugačije od jednostavnog obilaska grada, onda je krstarenje duž Kanara savršen izbor.

Jedinstveno iskustvo će vas ostaviti bez daha, samo ne zaboravite da ponesete kremu za zaštitu od sunca. Za slučaj da ste je ipak zaboravili, šoping centar na ovom brodu je tu da vam obezbedi to što vam je potrebno.

 

5. Spectrum of the Seas (Royal Caribbean International)

 

Još jedan džin kompanije Royal Carribbean International plovi obalom Kine i jugoistočne Azije. Daleki istok je sam po sebi avantura, ali kada se dopuni višednevnim krstarenjem, postaje nezaboravno iskustvo.

Osetite kako vam skače nivo adrenalina na Sky Pad®, bandži trampolini, koja je dopunjena ekstra iskustvom virtuelne realnosti. Luksuzni smeštaj i ostale pogodnosti samo su dodatak na već neverovatnom putovanju na koje ste se uputili. A ako idete porodično, ovaj brod nudi posebne apartmane koji imaju tobogan, bioskop, karaoke binu, pored toga što pružaju udobnost koju ne očekujete dok plovite morem.

 

Dok ne krenete da osvajate svet, mi vas čekamo na palubi Horizonta. Pridružite nam se!