Blog banner

Blog

13. 08. 2021.

Ideje za vikend u Beogradu

Šta raditi u Beogradu u avgustu? Kako provesti vikend? Ovo su samo neka od pitanja koja nam se svima petkom vrzmaju po glavi. Kad već niste zbrisali na more, iskoristite priliku što je Beograd poluprazan i za vikend prozujite po omiljenim lokacijama, bilo da živite u prestonici ili ste samo u prolazu.

 

Košutnjak

 

Pluća Beograda kako ga popularno nazivaju su pravi izbor za vreli vikend u gradu. Ukoliko ste kolima, predlažemo vam da se uputite direktno na omiljeno beogradsko izletište, postavite bazu i odatle prošetate šumom. Malo rekreacije po čistom vazduhu nije na odmet. Možete i da igrate badminton, ili fudbal, a ako u društvu imate mališane, oni će se istrčati dok vi popijete piće na jednoj od lokacija za dnevni kamp.
Ako ste više naklonjeni šetnji, onda je bolje da krenete od Topčiderske zvezde nizbrdo ka Miloševom konaku. Pored konaka nalazi se Topčiderski park gde možete da jašete konje, ili predahnete u senci starog hrasta. Dalje niz Bulevar Patrijarha Pavla stižete u podnožje Košutnjaka i možete se popeti kolskim putem ili kroz šumu. Ne zaboravite da ponesete vodu i kremu sa zaštitnim faktorom i uživajte u šetnji.

 

Ada Ciganlija

 

Omiljeno beogradsko kupalište iz godine u godinu privlači sve više posetilaca. Razni sadržaji su na raspolaganju, pa tako možete da skačete bandži, odigrate partiju golfa ili se uzverete uz veštačku stenu. Za decu je organizovan avantura park i grad na vodi, tako da pored kupanja i sunčanja mogu dodatno da se zabave. Stariji mogu da se oprobaju u skijanju na vodi. Poseban centar Aqua Ski vam uz pomoć žičare na vodi nudi jedinstveno iskustvo. Tu možete i da se okrepite u njihovom kafeu dok čekate svoj red za ovu nezaboravnu atrakciju.
Šta god da izaberete nećete zažaliti. Malo adrenalina je svakako dobrodošlo, a ako se odlučite da odmarate uz knjigu i kafu na obali, podržavamo vas 100%.

 

Krstarenje brodom

 

Nakon aktivnog dana, u suton izaberite nezaboravno krstarenje našim brodom Horizont. Ovo jedinstveno iskustvo vam pruža mogućnost da Beograd vidite novim očima, iz druge perspektive. Pogled sa reke na naš glavni grad oduzima dah i tek tada zapravo možete da sagledate koliko je božanstven. Iskoristite priliku da budete turista u svom gradu, a istovremeno se osvežite uz naš asortiman pića i ketering. Zalazak sunca na horizontu pre ili kasnije svi doživimo, ali iskustvo na brodu Horizont je potpuno nešto novo. Bukirajte svoj termin i provedite vrelo letnje veče na palubi.

Savršen dan u Beogradu postoji. I nije nedostižan. Zato smo tu da vam pomognemo i damo predloge.