Blog banner

Blog

01. 09. 2021.

3 saveta za negu kože posle sunčanja

Sezona sunčanja se polako privodi kraju i svi se trudimo da održimo boju što duže. Da sačuvamo leto i ne dozvolimo da se tragovi brzo izbrišu. Kako bismo izbegli fleke pri skidanju boje, kao i perutanje kože, u nastavku vam dajemo 3 predloga kako da održite ujednačenu boju što duže.

 

Mlaka voda

 

Svi volimo topao tuš na kraju dana, bilo da smo ga proveli na plaži, u gradu ili na radnom mestu. Ali vruća voda isušuje kožu, pospešuje perutanje i samim tim se boja brže skida. Dodatno ostavlja fleke koje vašoj boji daju neujednačen izgled. Da bismo izbegli ovu situaciju, preporuka je tuširanje mlakom vodom bez pilinga. Gel za tuširanje odložite na nekoliko nedelja i izaberite ulje za kupanje koje neće isušivati vašu kožu, već će i pomoći da se pravilno hidrira.

 

Hidratacija

 

Previše puta smo ponovili, ali nije na odmet da se podsetimo. Da bismo održali tonus i svežinu kože potrebna je voda – spolja i iznutra. Koristite hidrantne losione koji nadomešćuju vlagu koju smo izgubili izlaganjem suncu. Losioni bi idealno trebalo da sadrže aloe veru ili neven – biljke koje su se pokazale najboljim kada je nega kože posle sunčanja u pitanju. Njihovi ekstrakti saniraju štetu koje je napravilo sunce, a istovremeno hidriraju kožu i čine je mekom.

 

Ishrana

 

Hidriranje kože ne zavisi samo od losiona i ulja za tuširanje koja se koriste. Ishrana u letnjim mesecima takođe igra značajnu ulogu i zato je potrebno da pažljivo biramo namirnice bogate vodom. Zato su tu lubenica i krastavac, hranljivi i zdravi. Pomoć u vidu antioksidansa stiže iz bobičastog voća, kao što su borovnice. Trudite se da vam ishrana bude bogata svežim salatama koje ćete začiniti maslinovim uljem koje se pokazalo kao sjajna podrška za zdrav ten.

Naravno ne zaboravite da se koža neguje preko cele godine, pa je bez obzira što se leto bliži kraju potrebno da nastavimo da koristimo zaštitni faktor.