Blog banner

Blog

04. 11. 2021.

Novembar u Beogradu

Mnogi nisu ljubitelji hladnih, kišnih novembarskih dana u prestonici, ali imajte na umu da takve dane možete da iskoristite za one aktivnosti koje izbegavate kada je lepo vreme. S druge strane, mi vam nudimo nekoliko predloga kako da potrošite novembar što pre.

 

FILMSKI FESTIVAL SLOBODNA ZONA

 

Ljubitelje filmske produkcije, već u prvoj nedelji novembra dočekuje festival „Slobodna zona“. Ova manifestacija se održava od 2005. godine i svaki put pomalo pomeri granice i otvara vidike. Ove godine se održava u tri grada – Beograd, Niš i Novi Sad. Svečano otvaranje je u četvrtak 4.11. filmom „Drumski trkač: Entoni Bordejn“.

Repertoar za 2021. ima više od 60 filmova, kako igrane tako i dokumentarne produkcije. Aktuelne teme poput ekologije i dnevne politike na svetskom nivou, kao i preispitivanje dešavanja iz prošlosti i njihovog uticaja na današnje vreme, biće, kao i uvek, fokus ovog festivala.

Ove godine, po prvi put, postoji zona 8+ za najmlađu festivalsku publiku, koja je prvobitno usmerena na osnovce. Na taj način imaju mogućnost da kroz filmove saznaju o mnogim savremenim životnim fenomenima.

Prateći program će takođe zainteresovati najveće fanove filma, pa vam predlažemo da što pre pogledate šta je na repertoaru.

Festival se zatvara u utorak 9. novembra.

 

SAJAM EKOLOGIJE

 

Za poslednju nedelju novembra je najavljen 17. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – EcoFair. Ova tema koja je sve aktuelnija poslednjih godina okupiće zainteresovane strane na manifestaciji privredno-edukativnog karaktera od 23. do 25. novembra. Fokus će biti na sistemima i mehanizmima zaštite životne sredine, a teme su „zelena ekonomija“, industrija reciklaže i upravljanje otpadom.

Kako bismo sačuvali planetu Zemlju i njene prirodne resurse, potrebno je da se nađu načini za kontrolisanje uzroka zagađivanja zemljišta, voda i vazduha.

Pored izložbenog programa, biće i prateći stručni program, a oba će se baviti svim segmentima zaštite životne sredine, kao i reciklažom. Biće predstavljena i berza ekoloških usluga i komunalna oprema.

 

SAJAM ZIMSKE SPORTSKE OPREME

 

Omiljeni sajam za ljubitelje zimskih sportova je svakako ExpoZim koji se ove godine održava po 35. put. Najavljeni datumi su 25-28. novembar. Iskoristite priliku da na jednom mestu nađete kompletnu opremu za sezonu koja je pred nama. Ono što ovaj sajam čini posebnim je mogućnost razmene ili servisiranja polovnih rekvizita.

Na jednom mestu će se okupiti proizvođači, uvoznici, distributeri i serviseri zimske sportske opreme za profesionalce i rekreativce. Dodatno će biti predstavljena i ponuda povoljnijih turističkih aranžmana za skijališta, hotele i odmarališta. Iskoristite priliku da unapred obezbedite svoje mesto na ski stazi ili pored nje.

Pored toga, biće niz dodatnih programa – predavanja, izložbe, kvizovi o poznavanju zimskih sportova, kao i stručna savetovanja o bezbednost na ski-stazama.

 

Možda se sretnemo na nekom od događanja u novembru, a ako želite da osetite beogradsku jesen na pravi način, čekamo vas na našoj palubi.