Blog banner

Blog

17. 11. 2021.

Šoping u Beogradu

Novembar je savršen mesec za kupovinu. Sve više prodavnica usvaja praksu „Black November“ i to nam daje neverovatnu priliku da se upustimo u šoping iz snova. Obucite se tako da brzo možete da isprobavate stvari, Beograd je pun prilika…

 

Sa novobeogradske strane imamo više izbora. Ako volite manje tržne centre koje možete brzo da obiđete na raspolaganju su vam Delta City, Merkator i Immo centar. Delta City je jedan od prvih tržnih centara ovog tipa u Beogradu. Otvoren je 2007. i od tada je miljenik mnogih. Omiljeni brendovi sportske opreme, odeća i obuća koju volimo, kozmetika, uređenje doma, nakit i na kraju kafa. Dva kafića u prizemlju imaju i opciju bašte tako da možete u potpunosti da se opustite. Ili samo da predahnete dok razmišljate koju košulju da uzmete.

 

Immo centar je osmišljen kao outlet i tu možete da pronađete komade odeće i obuće koje ste propustili prethodne sezone. Ispred se nalazi kafić i dečije igralište tako da komotno možete da odmorite posle šopinga.

 

Merkator je malo drugačije osmišljen koncept u odnosu na klasične tržne centre. Fokus je na hipermarketu, ali ne izostaju ni prodavnice sportske opreme, knjižara, apoteka – sve na jednom mestu.

 

Ušće je već daleko veći tržni centar sa preko 150 prodavnica i prodajnih pultova gde možete da nađete sve što vam je potrebno. Na mestu gde se Brankov most uliva u Novi Beograd, na ušću Save u Dunav čeka vas šoping koji vas neće ostaviti ravnodušnim.

 

U praksi se ovaj vid šoping centara pokazao jako uspešan, pa se ukazala potreba da se otvaraju novi, veći i na lokaciji u starom delu grada.

Prvi takav centar na toj strani Save i Dunava je BIG Shopping centar u Višnjičkoj ulici. Očekuje vas preko 100 prodavnica najpoznatijih svetskih i domaćih brendova na dva nivoa. Prostran sa visokim plafonima predstavlja omiljeno mesto za kupovinu, kako za porodice, tako i za mlađe generacije. Ono što ga izdvaja je da pored zatvorenog dela, ima i koncept otvorenog tržnog centra, odnosno parka – radnje i druge sadržaje u koje se ulazi direktno sa parkinga. Ako ste se uputili u brzi šoping, ovo dosta olakšava proces.

 

Tržni centar Stadion na Voždovcu vam takođe pruža potpuno iskustvo kupovine, a svojom veličinom i ponudom impresionira i one kojima šoping nije omiljena aktivnost. Ono što ga izdvaja je svakako stadion na poslednjem spratu, čime na jednom mestu objedinjuje sport i šoping – svako ima svoje preference.

 

Beo tržni centar je jedan od novijih i većih u Beogradu. Nalazi se na Zvezdari i zaista ispunjava sve uslove za dobro provedeno vreme u šopingu.

 

U samom centru grada u Knez Mihailovoj ulici nalazi se tržni centar „Rajićeva“. Ime je dobila po ulici koja se nalazi sa bočne strane ovog objekta. Tanasko Rajić je heroj srpskih ustanka, odličan strateg i jedan od viđenijih ljudi tog doba. Svratite u ovaj šoping centar, možete naći neke od brendova kojih nema na drugim mestima, a istovremeno produžiti u šetnju po Kalemegdanu koji je udaljen svega par koraka.

 

Ako ste rešili da jesenje prepodne provedete u šetnji po Adi, svratite do Ada mola kada zahladni i pribavite sve što vam je potrebno. Terasa restorana u ovom tržnom centru je brzo postala omiljeno mesto za fotografisanje jer pruža panoramski pogled na prestonicu i reku.

 

Najveći šoping centar je svakako Galerija Beograd, impozantno zdanje na obali reke Save, u sklopu Belgrade Waterfront kompleksa. Ogroman prostor i sjajna ponuda ostavljaju utisak da ste zalutali u neki novi svet gde je sve moguće.

 

Svaki od ovih centara ima ono nešto što ga odvaja od ostalih – brend, kafeterija, vožnja mini kolima po tržnom centru ili sadržaj za decu. Većina njih ima bogat sadržaj koji upotpunjuje šoping iskustvo. Svaki od njih ima parking, deo posvećen gastronomiji i većina ima bioskopske sale sa najnovijim naslovima filmske industrije. Ne izostaju ni radnje sa tehnikom, banke, apoteke, nakit. Ponuda je kompletna, na vama je samo da se odlučite za lokaciju. Mi predlažemo da ih obiđete sve, jedan po jedan.