Blog banner

Blog

12. 01. 2022.

Zabavna zima u gradu

Verujemo da je svima malo muka od otkopavanja automobila i gužve u saobraćaju kada zaveje, ali samo na trenutak zaboravite na svoje svakodnevne obaveze, pronađite dete u sebi i otvorite zimsku sezonu u gradu. Sada je pravi trenutak. I tako svi sa setom govore o tome kakvi su snegovi bili nekad u Beogradu, evo prilike da iskusimo bar deo toga.

 

Šta sve možemo da radimo u gradu kada pada sneg? Za početak, izletite iz kuće, i započnite grudvanje. Ovome se svako raduje. Možete da organizujete i mini turnir ako vas je više, ako ne, svakako je zabavno i kad svako brani svoj „front“. Priznajemo, malo je nezgodno kad grudva uleti ispod jakne, ali ima nečeg čarobnog i u tome.

 

Druga opcija je da pravite Sneška Belića, onog drugara iz detinjstva na koga smo kačili rasparene dugmiće. Ne zaboravite da ponesete šargarepu i šerpu. Oni iskusniji mogu da se upuste u izgradnju snežne tvrđave. Sve su ovo aktivnosti koje nas vraćaju u detinjstvo, a zdrave su jer smo napolju i jačamo imunitet. Plus se super zabavljamo.

 

Pronađite brdo u komšiluku, sanke u ruke i pravac tamo. Dok se spuštate niz padinu, nalet adrenalina će vas osloboditi trenutnog stresa. Hladan vazduh i osećaj da dišete punim plućima će vas osvežiti i osetićete nalet dobre energije. U Beogradu je najpoznatije mesto za sankanje svakako Košutnjak. Jednom godišnje se organizuje i masovno sankanje na ski stazi. Odatle se pruža i jedan od najlepših panoramskih pogleda na Beograd i njegove reke, pa iskoristite priliku da se dobro zabavite i uživate u pogledu. Nakon toga, možete se okrepiti i ugrejati uz čaj i toplu čokoladu u Ski klubu Aleksandar.

Ovo je takođe mesto gde se svojevremeno skijalo tokom cele godine. Podloga koja je to omogućavala je propala protokom vremena, ali je običaj sačuvan od zaborava i ne preskače se nijedne godine. Skoro 300 m duga staza daće vam naznake kako je na planinama ako ovih dana ne stižete da krenete na jednu od brojnih destinacija u našoj zemlji sa dugom skijaškom tradicijom.

 

I poslednje, ali ne manje važno, idemo na klizanje. Klizanje je predivan način da se provede vreme, a ovu rekreaciju vole i stari i mladi. Na klizalištima ima mesta za sve – jer ih ove godine u Beogradu ima više nego inače. Predlažemo vam da iskoristite zimsku snežnu čaroliju i klizate na otvorenom, ali ne zaboravite da Hala Pionir i ove godine radi do kraja marta. Šetnju kroz sam centar grada upotpunite klizanjem na Trgu Republike, a ako ste nostalgični na Tašmajdanu vas čeka duh starog Beograda. Za one kojima je bliža Ada Ciganlija, otvoreno je klizalište kod Kamenog grada. Pored pravougaonog prostora, imaćete priliku da prođete i kružnom stazom oko kamenih skulptura. Na svim lokacijama možete iznajmiti klizaljke, čeka vas garantovano dobar provod.

 

Želimo vam lep početak godine u snežnom Beogradu. Nađite snežnu avanturu po svom ukusu i uživajte.