Blog banner

Blog

22. 12. 2021.

7 saveta za negu kože zimi

Prve pahulje su nas obradovale i najavile dolazak zime. Ovo znači da je vreme da pređemo na zimsku rutinu nege kože. Hladno vreme i padavine deluje nepovoljno na našu kožu, posebno na licu i rukama jer je to najizloženije vremenskim prilikama. Još ako se spremate da idete na planinu, važno je da pripremite kožu kako treba.

U nastavku vam dajemo 7 saveta kako da negujete svoju kožu van uobičajene rutine.

 

  1. Balzam za usne je vaš prijatelj

Potrebno je samo nekoliko sekundi da se usne osuše zimi, pa balzam za usne neka vam uvek bude pri ruci. A ako ste u pokretu i shvatite da niste poneli kremu za ruke, balzam za usne može da se iskoristi i u te svrhe.

 

  1. Koristite aparate za tretiranje vazduha

Ništa neće isušiti kožu ili sinuse kao suv vazduh kada se stanovi i kuće greju. Za slučaj da nemate aparat za tretiranje vazduha, preporučujemo da u sobi u kojoj se spava pored grejnog tela držite posudu sa vodom. Posle nekog vremena ćete primetiti da vam sinusi odlično rade, a koža sija.

 

  1. Hidrirajte kožu na svom telu

Tesna koža nije samo film, već je osećaj neudobnosti koji je posebno izražen kada nam koža ispuca tokom zime, počevši od ruku koje nam škripe. Investirajte u hidrantni losion za telo, kao i kremu za ruke. Počnite sa korišćenjem pri prvoj najavi hladnog vremena, a ne prestajte ni tokom toplijih zimskih dana.

 

  1. Mlaka voda prilikom tuširanja

Samo najhrabriji mogu da se kupaju hladnom vodom, ali u ovim ledenim danima treba nam topla kupka da nas ugreje. Međutim, vruća voda isušuje kožu, zato je potrebno da nađemo balans i ugodimo i promrzlim prstićima i ispucaloj koži. Dodatni savet je da kada izađete iz tuša, pokupite velike kapi vode sa svog tela, a odmah nakon toga nanesite hidrantni losion za telo. Nikako ne trljati peškirom tako da se upije sva voda.

 

  1. Piling tela povremeno

Zbog hladnih zimskih dana, dobro je da imamo što više slojeva, a koža nas posebno štiti. Zaštitimo i mi nju tako što ćemo piling tela ograničiti na jednom u 10 dana.

 

  1. Smanjite temperature u domovima

S prvim hladnim danima, često umemo da se dogrevamo, jer nema ništa lepše od dobre knjige i toplog čaja u toploj prostoriji. Ali ta toplota mnogo isušuje kožu. Zato redovno provetravajte prostorije, a ako niste baš mnogo zimogrožljivi držite nižu temperaturu. Možete neki udaljeni prozor ostaviti otvoren na vent, tako da ne bije direktno u vas, a da istovremeno propušta malo svežine.

 

  1. Koristite kreme sa zaštitnim faktorom

Znamo šta mislite: zašto krema za sunčanje zimi? Verovali ili ne, sunčevi zraci i dalje mogu biti neverovatno jaki – i štetni – zimi, posebno ako se odbijaju od snega ili čak leda. Sloj kreme za sunčanje je dobra ideja za sve koji provode mnogo vremena napolju, bez obzira na godišnje doba.

 

Svakako uživajte u zimi, leto će brže nego što mislite. Kormilo našeg broda i dalje radi, dođite da uživate u toplom restoranu dok se pred vama pruža okićeni Beograd.