Blog banner

Blog

30. 07. 2021.

Beograd sa Horizonta

Nema ništa lepše od vrele letnje noći u užurbanom gradu koji retko kada spava. Ono najbolje što Beograd ima da ponudi je opcija da budete na reci. To su najlepši trenuci u našem gradu.

Dozvolite sebi da iskusite Beograd noću. Jer u ovom gradu je sve dozvoljeno. Potrudite se da ništa ne propustite, jer je to Beograd. Naravno za doživljaj zalaska sunca probajte krstarenje na našem brodu i provedite nezaboravne trenutke posmatrajući Beograd sa reka.

 

Belgrade Waterfront

 

Zaplovite i uživajte u pogledu na neverovatan novoizgrađeni kompleks Beograd na vodi. Arhitektonski projekat je deo revitalizacije Savskog amfiteatra i predstavlja novo gradsko jezgro. U ovom stambeno-poslovnom kompleksu je sve podređeno čoveku – stanovi su prostrani i svetli sa najlepšim pogledom u prestonici, obezbeđen je prostor za igru za decu, staza za trčanje, a sve to je urađeno na principu urbanog održivog razvoja. Odavde se lako izlazi na glavne saobraćajnice, staze za pešake su prilagođene njihovim potrebama, a odmah pored njega se nalazi najveći tržni centar koji olakšava svakodnevni život.

Za poslovne ljude i kompanije, ovo je savršeno mesto za biznis – u srcu grada, sa pogledom koji oduzima dah. U takvom poslovnom okruženju, zaposleni se lakše motivišu. Probajte, ako nam ne verujete na reč.

Šetnja novom promenadom je takođe jedinstveno iskustvo – od kulinarskih specijaliteta i kafa izvanrednog ukusa, pa sve do trač partije sa najboljom drugaricom na klupi.

U narednom periodu ovaj prostor će postati sve primamljiviji za mlade i urbane poslovne ljude, kao i za porodice.

 

Nulta tačka

 

Postoji jedno mesto na ušću Save u Dunav gde se nalazi tzv. „srećna bova“. Tu gde se spajaju Sava i Dunav, spaja se 70 pritoka, a tačka je obeležena velikom zeleno-crvena bovom, koja i noću treperi plavičastim, pulsirajućim svetlom.

Verovanje je da se parovi venčani na ovom mestu ne mogu rastati, jer se ni ove dve reke ne mogu razdvojiti. Neraskidiva veza dve velike reke simbolizuje večnu ljubav za mladence.

Za one koji se ne venčavaju, ovo je mesto gde možete da poželite jednu želju. Onu najskriveniju, dobro čuvanu i samo vašu. Legenda kaže da se želje koje ovde poželite ostvaruju, ali samo ako ste ih poželeli na brodu.

Iako možda ne verujete u čuda, poželite nešto lepo, nije na odmet.

 

Čekamo vas da zajedno zaplovimo i uživamo. A možda neki izgovore i sudbonosno DA uz neverovatno romantičnu atmosferu na Horizontu… To će nesumnjivo biti trenutak koji ćete pamtiti.