Blog banner

Blog

20. 07. 2021.

3 top ideje za intimno letnje venčanje

Leto je pravo vreme da se stane na ludi kamen. Idealno je iz mnogo razloga. Prvo, možete da ga pravite napolju, lepo vreme i sunce su uvek plus, a i izbor cveća je veći. Frizura može da bude letnja i neobavezna, sa puno cveća, ali to naravno zavisi od vašeg stila.

Restorani su uvek dobar izbor za veliki broj gostiju, ali ako imate manji broj gostiju, probajte jedan od top 3 predloga za ovaj vid proslave.

 

Ranč/Salaš

Priroda je uvek dobra pozadina za fotografisanje, posebno kada sve ozeleni. Salaši, rančevi i vinarije su sve popularnija destinacija za venčanje. Omogućava vam da sve organizujete i ukrasite po svom ukusu. Muzika i hrana treba da prate temu vašeg venčanja kako biste imali pun ugođaj. Kako niste u zatvorenom prostoru, imate više mesta za plesni podijum. Gosti će biti opušteniji, jer mogu da prošetaju u prirodi. A naravno, što više zelenila, to više hlada…

Ako se dogodi da bude mnogo toplo, organizujte prskalice sa vodom koje će služiti da osveže prisutne, a neće uništiti šminku, frizure i odeću. Većina ovakvih mesta ih već ima instalirano, samo je potrebno da se dogovorite unapred.

Nezaboravan provod će biti ovekovečen u prelepom ambijentu kome možete dodati lični pečat. Na vama je da odlučite da li je to boho, klasična elegancija ili možda neka tema…

 

Vikend venčanje

Često se desi da se mladencima jako dopadne prostor ali im se ne dopada hrana. Ili dekoracija… Ili fotograf. A to standardni prostori za venčanja imaju – već unapred dogovorenu saradnju. I uslovljeni ste da ih koristite jer svakako morate da ih platite. Zato sve više parova za manja venčanja bira iznajmljivanje kuće/vikendice/splava i slično. Tu sve radite u sopstvenoj režiji – od hrane, muzike, do osoblja za posluženje. Ali zato lepo provedete vikend i sve bude baš po vašem ukusu.

Napominjemo da za razliku od salaša koji su registrovani kao ugostiteljski objekti, vikendice za iznajmljivanje nisu, pa zato ne možete da imate matičara na lokaciji. Ali to ne znači da ne možete vrhunski da se provedete. Sa najbližim krugom porodice i prijatelja napravite žurku o kojoj će se dugo pričati.

 

Venčanje pored vode

Bilo da ste na obali mora, jezera ili reke, ili na brodu, nećete pogrešiti. Mogućnosti su beskonačne – možete sve sami da organizujete ili da vas na brodu usluže u potpunosti, a naravno sve u dogovoru sa vama i u skladu sa vašim željama.

Voda ima neverovatnu moć. Pored toga što je izvor života, voda opušta i daje vam snagu. Izaberite da vaš poseban dan proslavite na reci i doživite najlepše i najuzbudljivije trenutke na talasima jednog od četiri osnovna elementa.

 

Nekoliko saveta bez obzira na to za koje venčanje se odlučite:

  • Ne zaboravite da proverite da li na spisku gostiju imate vegane i vegetarijance
  • Ne zaboravite da proverite da li neko od gostiju ima alergiju na hranu
  • Obezbedite lepeze sa svoje goste. Brendirajte ih u svom stilu, a zvanicama ostaje lepa i korisna uspomena
  • Obezbedite spf kreme za sunčani deo dana
  • Ne zaboravite sprejeve protiv komaraca
  • Fotografu recite da slika spontane situacije, uživaćete u tim fotografijama kroz par godina
  • Ovo je vaš dan. Ne zaboravite da uživate!

 

I možda mislite da je suvišno da napominjemo, ali ne zaboravite burme 😊