Blog banner

Blog

02. 07. 2021.

5 top ideja za team building tokom leta

Nakon dugog perioda koji smo provodili kod kuće, preporučujemo vam da iskoristite svaki trenutak ovog leta. Putujte, idite na izlete, organizujte druženja sa prijateljima, porodicom ili kolegama. Kratak predah i beg sa vrelog asfalta će vam pomoći da se okrepite i da napunite baterije za nove radne pobede.

Izdvajamo 5 top ideja za team building u vrelim letnjim danima.

KAJAKING

Sve popularniji jednodnevni izlet u Srbiji je vožnja kajakom. Bilo da idete kroz brzake ili krug oko Velikog ratnog ostrva, ovo je način da slobodno vreme provedete aktivno i u prirodi. Od Uvca, Drine preko dunavskih rukavaca pa sve do Đerdapa, ponuda za vožnju kajakom ima dovoljno da možete da izaberete nivo koji vašem timu najviše odgovara.
Nekoliko saveta (za početnike):

• Birajte ravniji kajak gde ćete sedeti na njemu umesto u njemu. Stabilniji su što umanjuje šansu za prevrtanjem
• Nosite prsluk bez obzira koliko ste dobar plivač
• Pravilno sedenje je jako važno
• Veslo držite s obe ruke

Ovo je dobra fizička aktivnost – doprinosi koordinaciji, vežba mišiće, a kako ste na suncu, apsorbujete prirodni vitamin D.

KANJONING

Adrenalin na maksimum! Provlačenje kroz uske kamene kanjone je top aktivnost za sve koji uživaju u ekstremnim sportovima, ali i za one koji hoće da se suoče sa svojim strahovima.

Jedna opcija je da se ide sa kompletnom opremom što je tehnički zahtevnije, ali utoliko i zabavnije. Spuštanje niz stene u kristalno čistu vodu je doživljaj koji ne smete propustiti. Druga opcija je laganija varijanta koja ne zahteva kompletnu opremu već samo neoprensko odelo i kacigu. Ova varijanta možda nije baš adrenalinska injekcija ali je i dalje zabavna.

RAFTING

Splavarenje rekom, ili kolokvijalno – rafting, je još jedna aktivnost koja gradi timski duh. Zato je savršen izbor za team building. Oslonite se na svoje kolege i provedite nezaboravan vikend u avanturi. Dok vas bacaju brzaci, svi radite kao jedan da ne prevrnete. Ima li boljeg načina da se sarađuje?

Dodatno, boravak pored vode smanjuje stres, tako da pored dobrog provoda i fizičke aktivnosti imate i taj benefit.

KRSTARENJE

Jedan dan pored vode može da otkloni stres od radne nedelje, računa… Rashladite se ovog leta sa svojim timom i upustite se u „kruzing“ po reci, moru ili okeanu, u zavisnosti od toga gde ste.

Čašica razgovora uz voćni koktel i kafu otvara nove horizonte. Usput, možete da čujete nešto zanimljivo o mestima i lokalitetima pored kojih prolazite. Pored toga što otkrivate nešto novo, jačate timski duh i kolegijalnost.

PLANINARENJE

U poslednjih par godina, planinarenje je aktivnost koju mnogi biraju kao „predah za vikend“. Sve su popularnije i noćne ture, posebno na planini Rtanj. Mada nećete pogrešiti gde god da odete, bilo da je dan ili noć. Čist vazduh, često netaknuta priroda i veliki broj koraka kome svi težimo – 3u1. Oborite sopstvene i timske rekorde, osetite zemlju pod sobom, preskočite potok i obiđite neki od mnogobrojnih vodopada. I ne zaboravite spf – sunce ume da bude i opasno.

Sve aktivnosti koje smo naveli imaju svoj benefit – od vitamina D, fizičke aktivnosti do čistog vazduha. Ne možete da pogrešite. Iskoristite ovo vrelo leto i ojačajte poslovnu saradnju. Benefiti toga dolaze u vidu veće efikasnosti na radnom mestu, jačanja međuljudskih odnosa i optimizacije vremena.